maandag 16 augustus 2010

11 juli: Cabourg











Onze zomeruitstap vond plaats van zondag 11 tot en met zaterdag 17 juli. Bestemming van de reis: Cabourg, een klein en gezellig badplaatsje aan de Côte Fleurie. Helemaal niet zo druk en chique als Deauville en Honfleur, maar toch een plekje dat over enige grandeur beschikt met zijn fin de siècle 'Grand Hôtel', waar de schrijver Marcel Proust vele zomers doorbracht. De Capitool Reisgids voor Frankrijk vermeldt dat deze badplaats model stond voor Balbec in Prousts roman 'A la recherche du temps perdu'. Vanuit deze vakantiestek zouden we de steden en het platteland in de buurt verkend.

Net als heel veel andere plaatsen hier in Normandië was ook Cabourg leuk bebloemd. Met zijn bebloemingscampagne nam Cabourg deel aan de Grand Prix National du Fleurissement. Naar aanleiding van het 'Normandie Impressioniste' liet het stadje de uitbundige kleuren uit de impressionistische schilderijen terugkeren in zijn tuinperken. Het impressionisme was ook het thema van het licht- en klankspel en de projecties op de gevel van het Grand Hôtel, aan de kant van de Jardins du Casino.

In een grasperkje aan het gebouw van de toeristische dienst was een plekje vrijgemaakt voor een leuk moestuintje en werd aandacht besteed aan ecologisch tuinieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten