woensdag 21 juli 2010
Pruimenconfituur op buikgevoel
Voor...
... en na.
De voorbije weken beleefden de merels een waar festijn in de pruimenboom. Vorige zondag was het plezier echter grotendeels gedaan. De onderste pruimen plukte ik uit de boom, de bovenste bleven voor de vogels. Eerlijk verdeeld. Vandaag maakte ik van de geplukte vruchten confituur. Wassen, de schil opensnijden, koken in de grote ketel, schillen en pitten eruitzeven met de passevite van oma en terug aan de kook brengen met het restant aan suikertjes dat we hadden opgespaard van bij de koffie. En dat allemaal op buikgevoel, want het keurig afwegen van de hoeveelheden sap en suiker liet ik achterwege. Ik ben benieuwd naar het resultaat wanneer de vijf potjes worden geopend. En naar het buikgevoel na het verorberen van deze pruimenconfituur.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten