zondag 27 mei 2012

Gered vlak voor de eindmeet

Eergisteren begroeven we 's avonds nog een mereljong, gisteren pepten we een uitgeputte reisduif weer op. We zaten 's morgens om 7.00 uur aan het ontbijt toen opeens een vogel tegen het dak aanvloog. Wellicht probeerde het beestje nog op de nok te landen, maar het was zodanig verzwakt dat het tegen de onderste dakpannen belandde en de dakgoot inschoof, waar het verdwaasd bleef zitten.

Toen het wat later weer weg wou vliegen donderde het de terrastegels op. De afgematte reisduif kreeg van ons een schoteltje water en schrokte gulzig een portie van het overgebleven wintervoer voor de vogels op. Ook een tweede portie verdween vlot in de duivenmaag. Heel de middag bleef de duif in een schaduwrijk hoekje van het terras terug op krachten komen.

Toen we 's avonds terug thuiskwamen, was de vogel... weer gaan vliegen. Hopelijk is de duif snel thuis geraakt. Ver hoefde ze alleszins niet meer te vliegen: bij het uitvergroten van één van de foto's zag ik dat ze ringen droeg met 050/71... De rest van het telefoonnummer kon ik niet achterhalen, maar aan de telefoonzone te zien woont de eigenaar in Adegem. Het beestje, misschien wel een prijsduif, strandde dus op amper een tweetal kilometer van de eindmeet.

Even terzijde: in Het Laatste Nieuws van 19 mei las ik dat onlangs 26 duiven werden geveild van de in de duivenwereld legendarische Gebroeders Janssen uit het Kempense Arendonk. De verkoop bracht 556.140 euro op, of een gemiddelde van 21.390 euro per duif. Dat was een absoluut record! Prijzig zijn ze dus wel, de toppers onder de reisduiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten